Jobba på Moresco

På Moresco lägger vi stor vikt vid våra medarbetares hälsa och kompletterar givande uppdrag och projekt med friluftsaktiviteter och PT-träffar. Vi vill bidra till en bättre värld genom att ta socialt ansvar med riktade insatser.

Friskvård och gemenskap

Med hjälp av vår företagsanslutna personliga tränare Emil får alla medarbetare möjlighet till hälsosamtal och hjälp med att hitta en bättre balans av fysisk aktivitet och kost. Därtill har vi  ett generöst friskvårdsbidrag att använda på sitt välmående.

Vi åker årligen på utvecklande konferensresor med olika teman och goda inslag av friskvård och utomhusaktiviteter. 2019 bar det av till bergsvandring i Valmalenco, Italien. 2020 och 2021 åkte vi till Åre för att bland annat besöka Fröå Gruva och Åreskutans topp. 

Vi träffas regelbundet, i den mån det går, gärna med en friluftstwist. 2020 var vi ute på hemmasnickrad orientering i Snogeholm som avslutades med grill och härligt umgänge.

Vår personal berättar

Morescos kundnätverk ger mig/oss möjlighet att arbeta i unika projekt vilket i sin tur medför att jag kan utveckla min kompetens som samverkansledare tillsammans med mina kollegor.

Britt-Marie Grafström

Samverkansledare

Jag känner att jag ständigt utvecklas i min professionella roll – jag blir tryggare och kan axla större ansvar successivt tack vare härliga kollegor som coachar i såväl projektverksamhet som det interna arbetet.

William Blendberg

Projektingenjör

Att bidra till ett väl fungerande samhälle har alltid intresserat mig. På Moresco har vi ofta nyckelroller i projekt inom samhällets infrastruktur och att där få arbeta med det jag brinner för tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som månar om sina medarbetare ger en fantastisk dynamik.

Henrik Sennfält

Projektledare

Socialt engagemang

Via branschkontakten Bo Granqvist har Moresco de senaste åren engagerat sig i att bidra till att ge intagna på kvinnofängelset Shimo La Tewa i Mombasa, Kenya, en mer dräglig tillvaro och ljusare framtidsutsikter.

Bo har varit personligt engagerad de senaste 30 åren med, förutom att själv bidra med ekonomisk hjälp och planering, samordna nybyggnationer och inköp till bland annat skolorna Mkwambani, Vuga och Mvindeni samt kvinnofängelset.

Med Bo som direktlänk i Kenya upplever vi att bidragen går direkt till nytta hos lokala entreprenörer och handlare som får resurser att bidra till sina samhällen och öppnar upp möjligheter för skolungdomarna och de intagna. 2019 bidrog Moresco med att delfinansiera en skolbyggnad till kvinnofängelset för att ge en miljö och möjligheter till att lära ut goda kunskaper som de intagna kan ha nytta av efter frigivning (entreprenörskap, engelska och matematik till exempel).

I Kenya får fängslade mödrar ha med sig sina barn så länge de är under fyra år gamla, detta leder till att det finns en hel del barn på fängelset. 2020 bidrog Moresco med att finansiera ett kök till fängelset där planen är att barnens mat ska lagas.

Bidrag genom åren:
2019-2020
Ett nytt skolhus med två skolsalar för 25 elever vardera delfinansierat av Moresco
2020-2021
Ett nytt kök i Shimo La Tewa för matlagning till de intagnas barn
2021-2022
Ett nytt skolkök till skolan Vuga med sina 690 elever

Vill du veta mer? Läs mer på www.kenyasbarn.se